Hem kunskap

Köttfärsbiffar med potatis 2personer

Ingredienser. 150 g köttfärs , 0.75 msk potatismjöl , 0.75 dl vatten, 125 g hackade färska champinjoner, 0.25 dl hackad persilja, 0.5 tsk salt, 0.5 krm svartpeppar, 1 msk smör

 

 

 

Sås.1 dl vispgrädde, 1.25 dl vatten , 1 msk vetemjöl, 0.25 tsk italiensk salladskrydda, 0.25 msk soja, 0.25 tsk paprikapulver, salt peppar

 

 

 

 

 

Gör så här

1. Blanda samman köttfärs, mjöl, vatten, champinjoner, persilja, salt och peppar till en smidig färs. Forma till små biffar.

2. Stek biffarna i matfettet i en stekpanna. Ta upp och håll dem varma.

3. Sås: Slå grädden i stekpannan. Blanda vatten och vetemjöl och tillsätt redningen i pannan i en tunn stråle under omrörning.

4. Låt såsen koka 3-5 minuter. Tillsätt kryddorna och smaka av med salt och peppar.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0